vonapa

Direktlänk till inlägg 17 december 2009

Förhoppningsvis får kvinnorna i burka också göra som de vill...

Av J Von Apa - 17 december 2009 13:19

Jag läste att i Frankrike vill de förbjuda kvinnor att går klädda i burka. Jag fattar verkligen inte vad dealen är med all islamofobi! Jag vet att man inte kan säga att islam och burkan är samma sak, men det gäller även andra saker som rör islam som slöjan, maten, kulturen, musiken, barnuppfostran osv osv. I Norge vill 1/3 att man inte ska bygga minareter vid moskéerna och om ett lagförslag skulle träda ikraft att bränna ner alla moskéer skulle jag tro att många  skulle rösta ja.

Självklart går denna främlingsfientlighet och lågkonjunkturen hand i hand. Många tycker att muslimerna tar våra jobb och liknande hat mot andra folkgrupper i samband med kriser i ekonomin har vi sett tidigare i historien…

 

Varför får inte kvinnor gå klädda i burka? Man får väll gå klädd nästan hur man vill? Ingen skulle väll förbjuda kvinnor att gå klädda i latex, kodräkt, som french maid eller i gladpack?

Visst förstår jag att man kanske inte bör gå klädd helnaken eller i SS-uniform men snälla! Jag råder alla att sköta sina egna affärer och låta folk göra som dom vill! Förhoppningsvis får kvinnorna i burka också göra som de vill...

 
 
Ingen bild

Magnus

17 december 2009 13:55

"Förhoppningsvis får kvinnorna i burka också göra som de vill..."

Jo, men det är ju det som är grejen. De får inte göra som de vill, eftersom deras religion tvingar dem att gå klädda på ett visst vis. Skulle någon vilja tvinga samtliga kvinnor att gå klädda i latex skulle det anses helt absurt och MOT kvinnornas vilja.

Många vill få det till att det är något önskvärt, att det är något som gagnar kvinnorna. Det är skitsnack. Det handlar om bakåtsträvande religioner som spårar ur. Oavsett om det handlar om islam eller kristendom så är extremism inget positivt.

Människan ska vara fri att välja själv hur den vill vara. Men där ska även samhället skydda individen mot grupperingar som försöker styra sina medlemmar. Du skriver:

"Jag råder alla att sköta sina egna affärer och låta folk göra som dom vill!"

Varför ska då vissa grupper få tvinga sina medlemmar att agera på ett visst sätt? Var går gränsen? Får Scientologerna tvinga sina medlemmar att alltid bära uniform och skänka hela sin inkomst till kyrkan? Nej. Då kallar vi det "sekt" och hindrar det. Vad är då skillnaden mot de stora religionerna?

 
Ingen bild

emmi

17 december 2009 14:22

men FAKTISKT!!!!!

 
Ingen bild

Sven Johansson

17 december 2009 14:22

Vad? I Norge har man väl bara positiva erfarenheter av invandring – speciellt från MENA-länderna – eller…?

http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

 
Ingen bild

Nils

17 december 2009 14:27

Har inte så mycket till övers för någon av de abrahamistiska religionerna. Vad man kan fråga sig dock är varför det finns en rädsla för Isam? Har den ingen grund alls? Vist, var och en får göra som de själva vill, gå i burka, det har funnits en diskussion om att muslimska kvinnor skall få ha burka i sitt jobb på dagis, men är det förenligt med mänskliga rättigheter att tex ett barn på ett daghem inte kan se ansiktet på den som tar hand om henne eller honom? Dagispersonalen är inte där för sin egen skull utan för barnen. För den som vet lite om islam så finns frågetecken, tex kring taqiyya. Själv har jag inte alls en känsla av att islam är "fredens religion". Varför är dom så arga?

 
Allah

Allah

17 december 2009 14:39

Varför får inte jag ha nazistsymboler på mig eller bilder på slaktade arabiska barn på min T-shirt?

http://allahuakbar.se

 
Ingen bild

Gummifarbror

17 december 2009 15:30

Enda orsaken till ett förbud mot burka, som jag kan se det, är att vid demonstrationer och brott kunna identifiera personen - jämför skidmaskförbud i Sverige. Men det kanske är lite långsökt.
Jag hoppas frågan om mineratförbud ställdes på rätt sätt, så att det framgick att böneutrop inte automatiskt blir tillåtet. Det är många i den svenska debatten som missförstått frågan.

 
Ingen bild

Stone

17 december 2009 20:35

http://www.youtube.com/watch?v=ZHgY0DQx2Jo
(my point of view)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av J Von Apa - 15 februari 2011 18:03

TASK

Av J Von Apa - 4 november 2010 20:21

Ny mob. Messa ditt nr med namn. Gamla nr finns på andra telefonen. Orka föra över... Annars kan du lägga in ditt nr på FB så har jag det på mobben också! ...

Av J Von Apa - 20 oktober 2010 20:58

Kan folk sluta skriva om min blogg på facebook så att alla ser. Jag har faktiskt kollegor och familjemedlemmar som jag inte vill ska läsa den. Jag skyltar direkt inte med era bloggar! grr! Vill du ha den så fråga i ett diskret mail... ...

Av J Von Apa - 12 oktober 2010 23:24

Ni vet väl att Jag bloggar på annan adress numer. Om du har missat det så är det bara att fråga vilken... ...

Av J Von Apa - 12 oktober 2010 23:23


Idag börjar man fira upp de chilenska gruvarbetarna som sitter fast i en gruva 622 meter under marken. Enligt den chilenska tidningen El Mercurio bör man för varje räddad gruvarbetare räkna på knappt en timme; Först 20 minuter att hissa ner buren, ...

Ovido - Quiz & Flashcards